Privacy Policy

Voor het laatst aangepast op 24 mei 2018.

 

MILD cosmetics respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk en conform de geldende wettelijk regelgeving wordt behandeld.

 

Onze website is veilig! 

Je persoonsgegevens zijn bij ons in goede handen want onze website is extra beveiligd. Een SSL-certificaat verhoogt de veiligheid van een website door de gegevens te versleutelen. Onze website beschikt over een dergelijk SSL-certificaat. Je kunt dit in de adresbalk controleren. Ons webadres begint namelijk met ‘https’ in plaats van ‘http’. De extra ‘s’ staat voor secure en toont aan dat het om een veilige website gaat.

Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en gaan uiterst zorgvuldig met jouw gegevens om. Wij maken uitsluitend gebruik van beveiligde dataopslag die voldoet aan alle wettelijke vereisten. Je gegevens zullen te allen tijde beschermd en vertrouwelijk door ons worden behandeld.

 

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige gebruiken wij deze gegevens uitsluitend met jouw toestemming. MILD cosmetics verkoopt je persoonlijke gegevens niet aan derden en stelt deze uitsluitend aan derden ter beschikking welke betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling.

MILD cosmetics gebruikt de volgende verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • NAW-gegevens
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • verzendadres
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • IP-adres
  • Ordergegevens

 

Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

MILD cosmetics heeft je persoons gegevens nodig om je de volgende diensten te kunnen leveren:

  • Als je een bestelling plaatst, hebben we voor het uitvoeren van de koopovereenkomst jouw ordergegevens nodig zoals je naam, e-mailadres, evt. telefoonnummer, afleveradres en betaalgegevens nodig om je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden. Deze gegevens bewaren we op een Secure Server. Als je bij MILD cosmetics een account aanmaakt, heb je als je ingelogd bent altijd toegang tot deze gegevens.
  • Contact met onze Klantenservice verloopt via e-mail en/of telefoon, hierbij hebben we je naam, e-mailadres, je bestelgegevens en eventueel je telefoonnummer nodig. 
  • Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je van ons een e-mail waarin we je vragen om je inschrijving te bevestigen. Pas wanneer je je inschrijving bevestigt worden je naam, e-mailadres en productgegevens in onze mailinglijst opgenomen.  In onze commerciële e-mails maken we gebruik van zogeheten 'tracking-pixels'. Aan de hand van een dergelijke pixel kunnen we zien of een e-mail gelezen wordt en aan de hand daarvan kunnen we toekomstige mailings beter aan je wensen aanpassen. Als je de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kan je je ten allen tijde uitschrijven door ons hiertoe per email via onze klantenservice te verzoeken.
  • Door een recensie te schrijven geven we je de mogelijkheid een kortingscode verwerven. Als je besluit een recensie te schrijven, kun je zelf kiezen of je je naam of andere persoonlijke gegevens wilt toevoegen.
  • Je N.A.W en ordergegevens worden administratief door ons verwerkt ten behoeve van onze boekhouding

 

In welke gevallen verwerken wij persoonsgegevens?

Wij verwerken je persoonsgegevens alleen in de volgende gevallen:

  • U heeft ons toestemming heeft gegeven voor de verwerking van uw persoonsgegevens voor een of meerdere specifieke doeleinden;
  • De verwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van de koopvereenkomst;
  • De verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

Verwerking van persoonsgegevens

Wij werken samen met partners. Deze partners ondersteunen ons bij het tot stand komen en uitvoeren van de koopovereenkomst, de bezorging, de klantenservice, de boekhouding, de administratie, het verstrekken van kortingscodes, het concipiëren van nieuwsbrieven, marketing, reclame.

Voor het optimaliseren van onze diensten aan jou kan het nodig zijn dat je gegevens door één van onze partners moeten worden verwerkt. Ook in dit geval zijn je gegevens veilig! Met al onze partners hebben wij strikte afspraken gemaakt om zorgvuldig met jouw privacy gegevens om te gaan en de wettelijke privacy regels na te leven. Voor zover gevestigd buiten de EU hebben deze partners zijn zich geconfirmeerd aan de europese regelgeving.

Wij hebben hiertoe verwerkingsovereenkomsten gesloten met Lightspeed (onze partner voor de website), Mailcampaigns (onze partner voor mailingen), Google Analytics (website verkeer), Postnl (onze pakketvervoerder) en Exact Software (ons systeem voor de bedrijfsadministratie).

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor ze zijn verzameld. Gegevens die voortvloeien uit een fiscale bewaarplicht, debiteuren- en crediteurenadministratie, dienen zeven jaar te worden bewaard. Geanonimiseerde gegevens zijn van vorenstaande uitgesloten.

 

Bezwaar tegen verwerking van Persoonsgevens?

Het is wettelijk niet mogelijk om bezwaar te maken tegen het verwerken van persoonsgegevens in het algemeen, maar het is wel mogelijk om bezwaar te maken tegen de volgende verwerkingsactiviteiten:

  • Verwerking voor directe marketingdoeleinden
  • Verwerking voor wetenschappelijke, historische, onderzoeks- of statistische doeleinden

Je kunt je gegevens altijd bij ons opvragen, inzien en/of wijzigen en je hebt met betrekking tot jouw persoonsgegevens: recht van informatie en toegang, recht op rectificatie, recht van overdraagbaarheid, recht om bezwaar te maken, recht op restrictie van de verwerking, recht op uitwissen* 

* het recht op uitwissen van je persoonsgegevens geldt alleen in de volgende omstandigheden:

  • Als de persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn verzameld;
  • Wanneer je een eerdere toestemming intrekt en er geen rechtvaardiging is voor de verwerking.
  • Wanneer je bezwaar maakt tegen de basis waarop de gegevens worden verwerkt.
  • Wanneer de gegevens op andere wijze onwettig worden verwerkt.

Elk verzoek in verband met deze rechten wordt binnen één (1) maand na het verzoek nagegaan. Als het betrekking heeft op complexe of substantiële verzoeken, kan de termijn met een extra maand worden verlengd.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

We zijn je bij het verwerken van je persoonsgegevens graag zoveel mogelijk van dienst. Mocht je een opmerking of klacht hebben over de wijze waarop wij je gegevens verwerken dan horen we dat graag van je. Wij onderzoeken dan graag de mogelijkheid om jouw wensen in overeenstemming te brengen met onze bedrijfsvoering. Daarnaast heb je op grond van de privacy wetgeving de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de autoriteit persoonsgegevens over de wijze van verwerking van persoonsgegevens bij de autoriteit persoonsgegevens.

 

Cookies

Om onze website beter op je computer te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine stukjes informatie die door je browser worden opgeslagen op je computer. Deze cookies geven informatie met betrekking tot persoonsidentificatie.

- We gebruiken functionele cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren. Zo werkt de cookienotificatie onderaan de website ook door middel van een cookie. Indien je ‘OK’ selecteert of verder scrolt op de website blijft deze acceptatie één jaar bewaard. Hierdoor hoef je niet bij elk bezoek de cookie-notificatie door te nemen en opnieuw te accepteren.

- We gebruiken ook cookies om het websiteverkeer te kunnen meten door middel van Google Analytics. Op basis van deze meetgegevens kunnen we de site optimaliseren en gebruiksvriendelijker maken. Deze gegevens worden anoniem (zonder IP-adres) verwerkt en nooit aan derden verschaft, tenzij wettelijk verplicht. Ook niet met Google zelf. Wel hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google om dergelijke gegevens op deze manier te mogen verwerken.

Je kunt je browser zo instellen dat je tijdens het winkelen bij MILD cosmetics geen cookies ontvangt. Onze website zal zonder deze cookies echter wel minder goed op je computer functioneren.

 

Wijzigingen in deze Privacy Verklaring 

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

 

Contactgegevens

MILD cosmetics
service@mildcosmetics.com

 

Onze Klantenservice helpt je verder als je informatie nodig hebt over je gegevens, of als je deze wilt wijzigen.

Je hebt nadrukkelijk het recht op correctie van je gegevens.

 

Indien je nog vragen mocht hebben over de Privacy Statement van MILD cosmetics dan kun je een e-mail sturen naar service@mildcosmetics.com.