0
Hypoallergeen
Puur & Parfumvrij
Topservice

Parfumvrij & hypoallergeen

Onze milde verzorgingsproducten zijn gemaakt van 100% natuurlijke verzorgende ingrediënten en zijn vrij van schadelijke of controversiële ingrediënten. Parfum is bijvoorbeeld een ingrediënt dat vaak zeer schadelijke stoffen kan bevatten voor de huid en je gezondheid. 

Parfumvrij

Een parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel of een vetsubstantie en het bevat meerdere tot duizenden verschillende stoffen. In bijna alle parfums worden tegenwoordig voornamelijk huidonvriendelijke alcoholen en schadelijke synthetische geurstoffen gebruikt.

De samenstelling van parfum valt bovendien onder het ‘parfumgeheim’, waardoor deze niet bekend hoeft te worden gemaakt. Hierdoor is het helaas niet na te gaan of de samenstelling van een parfum veilig is voor de gezondheid en of alle ingrediënten voor gebruik in cosmetica zijn toegestaan. Het ingrediënt parfum wordt aan veel cosmeticaproducten toegevoegd en staat op de incilijst vermeld als ‘Parfum’ (of ‘Fragrance in het Engels).

Bij MILD cosmetics kun je producten vinden die parfumvrij zijn, maar ook een aantal producten met een mild natuurlijk parfum zònder toevoeging van schadelijke synthetische stoffen.

Allergenen

Wanneer een product vrij is van het ingrediënt parfum betekent dat uiteraard niet dat het ‘dus’ allergeenvrij is, aangezien ook natuurlijke ingrediënten wel allergene stofjes kunnen bevatten. Het is aan de huidarts om je hierover de juiste informatie te verstrekken, zodat je in staat bent om ingrediëntenlijsten van producten adequaat te controleren op mogelijke stoffen waarvoor je allergisch bent gebleken.

Om je een handje te helpen vermelden we het op de productpagina wanneer een product etherische olie bevat waarin van nature allergene stofjes voorkomen. Ook vind je hier de ingrediëntenlijst van het product, zodat je kunt controleren of alle ingrediënten voor jou geschikt zijn.

Allergeenvrij of hypoallergeen?

Hoewel geurstoffen verantwoordelijk zijn voor de meeste allergische huidreacties, kunnen mensen in principe voor elke stof een allergie ontwikkelen. Zo zijn er zelfs gevallen bekend van allergie voor water. Allergeenvrije cosmetica bestaat dus niet.

Hypoallergeen betekent dat een product geen tot weinig bekende allergenen bevat, waardoor het risico op een allergische reactie wordt verkleind. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat een allergische reactie uitgesloten is, want de kans bestaat altijd dat een hypoallergeen product toch dat ene ingrediënt bevat waar jij juist allergisch voor bent. Controleer daarom voor aankoop altijd eerst de ingrediëntenlijst van het product.

Allergietest

Als je merkt dat je huid overgevoelig reageert op sommige producten en je weet niet welke stoffen de boosdoeners zijn, dan kun je het beste een allergietest laten doen bij de dermatoloog. 

For all other questions

Call us

Text call us

E-mail

Email us

Email link text

Social media

Socials

8,6Review LogoWij scoren een 8,6 op Ekomi

MILD Cosmetics

The Netherlands

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »