Zeer droge huid - Tips en verzorging

Een zeer droge huid kan leiden tot eczeemklachten - De beste verzorgingstips en advies om de extreem droge huid te verbeteren

De zeer droge huid is kwetsbaar

Gebruik geen cosmetica met parfum of allergene (irriterende) ingrediënten op de zeer droge huid. Deze huid is namelijk zeer kwetsbaar en kan snel geïrriteerd raken, ook als je nooit last hebt gehad van allergieën.

Bovendien voelt veel cosmetica al snel branderig aan op deze zeer gevoelige huid, wat op zich al een teken is dat je je huid voorzichtig moet behandelen.

Het verband met eczeem

Er is een verband tussen een zeer droge huid en eczeem en beiden kunnen zowel oorzaak als gevolg zijn. Dat zit zo:

Een zeer droge huid kan door de extreme droogte gaan jeuken. Door het krabbelen raakt de huid beschadigd en geïrriteerd en gaat atopische verschijnselen vertonen. Met andere woorden: als je de zeer droge huid niet de juiste verzorging geeft kun je eczeem ontwikkelen.

Aan de andere kant hebben mensen met eczeem vaak last van een extreem droge huid omdat dit hoort bij de symptomen van eczeem. Je kunt de verschijnselen van eczeem verminderen door de droge huid de juiste verzorging te geven.

Verwijder eerst de dode huidcellen

Je begint eerst met het schoonmaken van je huid, waarvoor je een milde hypoallergene reiniger zónder zeep gebruikt.

Na het afspoelen dep je je huid zachtjes droog en dan masseer je je huid tenminste gedurende 5 minuten zachtjes en met cirkelende bewegingen met een scrub. Er zijn verschillende scrubs voor je gezicht en voor je body, en een goede scrub bevat ook heerlijke verzorgende ingrediënten die je huid tijdens het scrubben intensief verzorgen en soepel maken. Spoel je huid na het scrubben goed af met veel lauw water.


Als je rosacea hebt, dan kun je in plaats van een scrub beter een fijn masker gebruiken voor de gevoelige gezichtshuid.


gezichtsverzorgingTerwijl je scrubt (of kiest voor exfoliëren met een masker), verwijder je grondig dode huidcellen en vuil van de huid. En omdat bacteriën en schimmels zich graag tussen dode huidcellen nestelen, worden die met een goede scrubbeurt hygiënisch verwijderd wat bijdraagt aan een gezonde conditie van je huid. Wanneer de dode huidcellen zijn verwijderd, wordt de onderliggende nieuwe huid zichtbaar die nog glad en soepel is.

De werkzame ingrediënten van de verzorgingsproducten die je hierna op je huid aanbrengt, kunnen veel beter en dieper door deze nieuwe huid worden opgenomen.Huidolie - een noodzakelijke extra

Na het afspoelen droog je je huid nog niet af, maar geef je je huid eerst een onmisbare en fantastische extra:

Masseer voor het afdrogen je huid eerst in met een heerlijke, diep intrekkende huidolie of een beetje pure sheaboter gedurende een paar minuten!

De heilzame en verzorgende olie dringt diep in je huid en maakt haar soepel en zacht, waardoor de verzorgingsproducten die je hierna aanbrengt optimaal door de huid geabsorbeerd kunnen worden. Want verzorgingsproducten kunnen op een te droge huid namelijk als een filmlaagje blijven liggen, juist een zachte en soepele huid heeft meer absorbtievermogen.

In het bijzonder op de gezichtshuid of op probleemplekjes kun je na het droogdeppen nog een extra intensief elixer aanbrengen. Een elixer is een zeer hoogwaardige formule van krachtig werkzame olieën en kruidenextracten die de huid intensief herstellen en verbeteren.Je huid voeden, hydrateren en beschermen

hypoallergene gezichtsverzorgingJe huid is nu klaar voor de laatste stap, het aanbrengen van een goede creme, bodylotion of butter die je huid maximaal hydrateert, voedt en bescherming geeft tegen vrije radicalen en milieuvervuiling.

Zorg ervoor dat je een product uitkiest dat goed past bij wat jouw huid nodig heeft, zodat je huid de ideale verzorging 'op maat' krijgt.

Om je hierbij te helpen heeft MILD cosmetics de verzorgingsproducten voor de verschillende huidtypes en huidproblemen handig gecategoriseerd én kun je bij alle producten precies lezen wat de bijzondere eigenschappen ervan zijn.

Laat je gerust door ons adviseren als je dat nodig vindt.Verzorging voor elke dag

Om je huid dagelijks goed in conditie en soepel te houden, is het belangrijk om je huid elke ochtend en avond mild te reinigen en daarna te verzorgen met een hydraterende creme of bodylotion, eventueel gecombineerd met een serum.

Zo blijft je huid soepel en gezond én voorkom je voortijdige huidveroudering!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden