Waarom non-toxic nagellak?

  • Geplaatst op
  • Door Anoushka
  • Geplaatst in Huid, make-up
  • 4

Non-toxic nagellak en natuurlijke nagellak zijn helemaal hot, maar wat is het eigenlijk en waarom is het beter? In deze blogpost alles over nagellak...

hypoallergene nagellakMisschien heb je je wel eens afgevraagd wat er nou zo bijzonder is aan 'non-toxic' nagellak, en wat natuurlijke nagellak nou in werkelijkheid is. In deze blogpost zal ik daar wat meer over vertellen.

hypoallergene nagellakIkzelf ben gek op nagellak en ook de rest van het team van MILD cosmetics is er dol op. En dus hebben wij ons eigen nagellaktopic over kleurtjes, merken en niet te vergeten de toestand van onze nagels in het algemeen. Deze liefhebberij is ook de reden waarom MILD cosmetics zo'n groot assortiment natuurlijke nagellak heeft, dat steeds maar verder uitbreidt! Maar waarom zijn het allemaal non-toxic en natuurlijke nagellakken?

Gewone nagellak bevat naast de kleurstoffen onder andere verharder, zoals formaldehyde (giftig en kankerverwekkend, denk aan 'sterk water' waarin bijvoorbeeld menselijke overblijfselen eeuwig bewaard kunnen worden, yék!).
Het lijkt een beetje tegenstrijdig, maar in gewone nagellak worden ook een of meer weekmakers gebruikt om de nagellak, eenmaal opgedroogd, rekbaar en flexibel te houden. Hiervoor gebruikt men vaak synthetische kamfer (giftig en werkt op het centrale zenuwstelsel) en dibutyl phthalate (wordt ervan verdacht een hormoonverstoorder te zijn).
Verder bevat gewone nagellak vaak tolueen (zwaar giftig, denk aan 'thinner' wat vroeger vooral veel door huisschilders werd gebruikt).

Als je dit zo leest, is het opdoen van gewone nagellak echt levensgevaarlijk! Daarom wordt er al jaren gezocht naar alternatieve ingrediënten die minder toxisch zijn en ik ben er trots op dat je bij MILD cosmetics alleen maar zulke Non-toxic nagellak kunt vinden. Het is (nog) steeds niet mogelijk om 100% natuurlijke nagellak te maken, maar je kunt wél veilig je nagels lakken!

Ik ben erg blij met al onze mooie non-toxic nagellak merken, zoals Sheswai, Sante en Unity Cosmetics en Kure Bazaar. Overigens is het bijzondere Kure Bazaar zelfs voor maar liefst 84% uit natuurlijke ingrediënten gemaakt!!
Hoe is het toch mogelijk, een nagellak op basis van houtpulp, tarwe, katoen, aardappel en maïs... Maar het is toch echt zo en deze nagellakjes zijn dan ook superhip!

Reacties

  1. Blueberry Blueberry

    Hoi, leuke blog heb jij. Ik kende dat nog niet, natuurlijke nagellak, maar ik ga het nu zeker proberen!

  2. Anoushka Anoushka

    Zelf doe ik altijd een basiscoat onder m'n nagellak, behalve bij lichte pasteltintjes want dat lijkt me minder nodig. De basiscoat voorkomt namelijk dat je nagels verkleuren.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden