Rode vlekken in het gezicht

Heb je last van rode vlekken in je gezicht? Zó kun je deze rode plekken het beste kalmeren!

Rode vlekken in je gezicht ?

Rode vlekken gezichtNa je 35ste kun je last krijgen van Rosacea: Bij deze huidaandoening zijn er rode vlekken op het gezicht zichtbaar, meestal rond de neusvleugels, op de neus, wangen en kin, of tussen je wenkbrauwen. De huidplooien tussen de wenkbrauwen en bij de neusvleugels kunnen daarbij verdikt zijn en een scherpe vouw te zien geven. Ook kunnen huidschilfertjes voorkomen. Deze klachten komen vooral vaak voor bij mensen die een atopische, gevoelige of zeer droge huid hebben. Bij Rosacea vinden in de huid chronische ontstekingsreacties plaats die roodheid en verdikkingen veroorzaken. Het is zeer ontsierend, maar niet gevaarlijk.

Rosacea heeft een progressief verloop, dat wil zeggen dat deze huidaandoening door de jaren heen verergert, en het is zéér aan te raden om van meet af aan de ontwikkeling zoveel mogelijk af te remmen door middel van een juiste huidverzorging!

Rosacea is blijvend en er bestaat (nog) geen medicijn tegen. Met de juiste verzorging kun je de roodheid echter wel goed kalmeren, de verdikkingen verminderen en verdere ontwikkeling tegengaan. Maar wanneer je in een slechte conditie bent, te veel alcohol gebruikt, last hebt van griep, ziekte of stress, of wanneer je deze bijzonder gevoelige huid blootstelt aan UV-straling of aan ongeschikte en irriterende verzorgingsproducten, dan zullen de klachten onherroepelijk verergeren.

De dermatoloog kan voor je vaststellen of er sprake is van rosacea.

Rode vlekken in je gezicht kalmeren

Je kunt het beste voor natuurlijke verzorgingsproducten kiezen, omdat biologische ingrediënten heel mild zijn én de meest krachtige bioactieve bestanddelen bevatten voor de intensieve verzorging van de aangedane huid.

Bij rode vlekken in je gezicht, of rosacea, mogen verzorgingsproducten beslist geen irriterende stoffen bevatten. Kies dus altijd voor hypoallergene gezichtsverzorging die extra mild is voor deze bijzonder gevoelige huid. En gebruik geen vaseline-houdende producten, omdat je daarmee je huid afsluit die dan niet meer kan ademen. Je huid heeft namelijk zuurstof nodig om te kunnen herstellen.

Om de chronische huidontstekingen te verminderen die de roodheid veroorzaken, zijn onder andere deze verzorgingsproducten bijzonder heilzaam:

- Moroccan Natural Argan Radiance
- Moroccan Natural Prickly Pear Seed Oil
- S5 Calm Serum
- Uspa De-sensitizing Elixer

Deze producten zullen de oorzaak van de roodheid onmiddellijk effectief bestrijden en gedurende langere tijd zal de huid steeds zich steeds verder herstellen.

In principe kun je voor de verzorging van rode vlekken in je gezicht voor elke creme kiezen die je bij de afdeling Couperose & Rosasea vindt.

En als je huid droog en trekkerig aanvoelt, dan is de Uspa Aloe Hydrant Gel een geweldige aanrader: Het geeft een extreme hydratatie, het is héél kalmerend voor rode vlekken en verdikkingen én het maakt ook nog eens je huid superglad (je lijkt gelijk 10 jaar jonger!) en het werkt anti-aging. Eígenlijk zou iedereen deze gel dus eigenlijk moeten hebben :-)

Reacties

  1. Anoushka Anoushka

    Beste Berta,

    Een zeer milde zonnebrandcreme die ideaal is voor de gezichtshuid met rosacea is de Biosolis Sun Gezichtscreme. Je vindt deze onder de gezichtsverzorgingsproducten, zie http://www.mildcosmetics.com/biosolis-sun-gezichtscreme-f30.html

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden