Make-up tips voor de probleemhuid

Ik vroeg top make-up artist Niels Jansen naar zijn professionele make-up tips voor overhangende oogleden, rosacea, acne en pigmentvlekken!

Mineralogie workshopOp het jaarlijkse beauty-event van Mineralogie - het prachtige minerale make-up merk dat speciaal geschikt, verkoelend én verzorgend is voor elke (over)gevoelige huid - gaf de beroemde internationale top make-up artist Niels Jansen een ábsoluut geweldige workshop. Niels gebruikt voor zijn werk de make-up van Mineralogie en liet wat mooie nieuwtjes zien.

Nu valt er naar mijn mening met een beetje make-up al snel van elke leuke jonge meid een echte diva te maken, maar ik vind het fantastisch wanneer een vrouw er ook ná haar 35ste of ondanks huidproblemen gewoon prachtig uitziet. Daarom vroeg ik Niels of hij ook wat make-up tips wilde demonstreren speciaal voor de wat ouder wordende huid, rosacea, acne, eczeem en overhangende oogleden.

En dus kreeg ik van Niels een paar super professionele make-up tips die ik hier graag met jullie wil delen!

Make-up basis techniek

Niels Jansen is natuurlijk een 'top of the bill' make-up artist en zijn succes begint bij: Goed gereedschap en veel good old handwerk. Dát kunnen wij ook volgens Niels!

Niels adviseert je om altijd van twee kwasten gebruik te maken, een kleinere harde om de make-up aan te brengen en een grotere zachte om te blenden (vermengen). Je hebt dus in elk geval 2 kwasten voor je ogen nodig en 2 kwasten voor je foundation en dergelijke. Die kwasten hoeven niet perse superprijzig te zijn, hoewel de kwaliteit natuurlijk wel verschilt, en ze gaan vele jaren mee. Beknibbel dus niet op kwasten!

Neem wat make-up op de stevige kwast en zorg dat je het eerst op je hand of op een tissue aanbrengt vóórdat je de kwast op het gezicht gebruikt. Zo voorkom je 'fall out' (dwarrelend poeder) en ook wordt het resultaat straks veel mooier.

Klop/veeg daarna met je vingers de make-up zachtjes in de huid, en breng indien nodig nog enkele malen nieuw kleur aan en klop/veeg het weer in. Hierna ga je met de zachte kwast luchtig over de make-up heen, zodat je de make-up schitterend in elkaar laat overlopen.
Je make-up zal hierdoor de hele dag perfect op zijn plek blijven zitten en krijgt een waanzinnig chique uitstraling!

Onzichtbare Camouflage make-up

Ik vroeg Niels Jansen wat hij als top make-up artist adviseert om rosacea, acne, couperose en pigmentvlekken perfect te camoufleren met zo weinig mogelijk make-up.
Niels demonstreerde de volgende gewerldige techniek voor een lichte maar bijzonder effectieve make-up die volstrekt onzichtbaar is en die toch perfect camoufleert, ídeaal voor elke dag!Mineralogie Concealer Brush

 1. Kies een Mineralogie foundationpoeder (compact of geperst) die zo dicht mogelijk bij jouw eigen huidskleur in de beurt komt. Neem de foundationpoeder en druk het zachtjes met de platte zijkant van een speciale platte kwast op de te vebergen Mineralogie Dome Foundation Brushplekjes. Klop het vervolgens zachtjes met de vingertoppen in zodat het poeder helemaal met de huid vermengt. Herhaal indien nodig tot de plekjes egaal zijn.
 2. Hierna neem je een klein beetje foundation op de grote kwast en daarmee ga je even heel licht en met luchtige bewegingen over je gezicht en de hals. Vermijd hierbij zoveel mogelijk de jukbenen, zodat die hun natuurlijke mooie glans blijven behouden. Klop tot slot even zachtjes met je vingers over je gezicht om de foundation te laten mengen.

Eenvoudig he, en echt super effectief want ik heb het bij thuiskomst natuurlijk meteen zelf uitgeprobeerd. Less is in dit geval dus echt véél more en ik wilde dat ik deze truc al jaren eerder had geweten!

Voor wie gaat voor wat extra glans en een jeugdige uitstraling: Bespray je gezicht met een klein beetje Skin Spritz of een van onze andere verzorgende gezichtswater sprays (voordat je mascara opdoet). Nu vermengt de poeder volkomen met je huid en krijgt je gezicht een ongelooflijk mooie gezonde glans!

Omdat de meeste rode plekken op je gezicht absoluut geen zonlicht verdragen, is een bijzonder handige bijkomstigheid van deze techniek dat de Mineralogie foundationpoeder je meteen een SPF 26 zonbescherming biedt(!).

Make-up voor overhangende oogleden

Veel vrouwen krijgen na hun 35ste wat ook wel liefdevol 'bloezende' oogleden genoemd worden, overhangende oogleden of wallen. Met een goede oogolie en oogcreme kun je hier een heleboel aan verbeteren, maar het mooi opmaken blijft vaak een uitdaging en het is ook nog een kunst om de make-up de hele dag goed op zijn plek te laten zitten!

Ook hierover kreeg ik professionele make-up tips van top visagist Niels Jansen, die dagelijks beroemdheden met ditzelfde probleem toch op hun allermooist laat schitteren voor het oog van de camera!

  1. Gebruik altijd vooraf een make-up primer, waardoor je make-up beter op zijn plek blijft en niet uitloopt. Klop de primer zachtjes in op de huid romdom het oog (op de wallen onder het oog en tot vlak onder de wenkbrauw boven het oog).
  2. Breng de vloeibare Mineralogie concealer aan onder het oog, op de zijkant van de neusbrug en net onder de wenkbrauw (zie plaatje) en klop het zachtjes in.
  3. make-up overhangende oogledenBreng met een wenkbrauwpoeder een mooi licht hoekig model in de wenkbrauw en laat de wenkbrauw vooral een stuk doorlopen naar buiten. Veel wenkbrauwen zijn veel te kort en dat maakt het oog dik.
  4. Gebruik geen glitterende oogschaduw.
  5. Breng met een stevige kwast een donkere Mineralogie oogschaduw aan op de buitenste hoek van het ooglid.  Zorg dat er een langgerekt driehoekje onstaat dat op de wimperrand ongeveer 1 cm breed is, en dat tenminste 1 cm boven de arcadeboog in een puntje uitloopt richting het buitenste puntje van de (bijgewerkte) wenkbrauw.
  6. Nu ga je de oogschaduw met je vinger vanaf de buitenste hoek naar halverwege boven je oog vegen, naar bínnen toe werken dus en nooit naar buiten!
  7. Herhaal stap 5 en 6 totdat je tevregden bent over de intensiteit van de kleur, maar wees beslist niet te bescheiden!
  8. Kies een lichtere oogschaduw die je als kleuraccent tussen de donkere driehoek tot boven je iris aanbrengt. Ook deze veeg je met je vinger van buiten naar binnen toe. Door dit vegen krijg je een chique effect en mengt de oogschaduw goed met de huid waardoor het de hele dag blijft zitten. Herhaal het aanbrengen en vegen totdat je tevreden bent met de intensiteit van de kleur.
  9. Breng eventueel onder de wenkbrauw een subtiele highlighter aan, van buiten naar binnen.
  10. Als laatste gebruik je een schone zachte blend kwast om de kleuren helemaal perfect in elkaar te laten overlopen.
  11. Gebruik liever geen oogpotlood, maar breng met een nat schuin penseeltje of met de vloeibare Nude eyeliner van Mineralogie een heel smal donker lijntje aan boven het oog, met een streepje schuin omhoog naar de buitenkant van de wenkbrauw  en vergeet het buitenste hoekje onder het oog niet. Je gebruikt hiervoor een donkere oogschaduw, wat een zachter effect geeft en niet uitloopt of 'stempelt' tegen het overhangende ooglid. Wel even goed laten drogen!
  12. Zet je wimpers met mascara schuin naar buiten toe aan en zorg dat je de wimpers op het onderste ooglid maar héél lichtjes aanzet.

Uitgerekend gisteren was de batterij van mijn iphone ineens leeg, maar gelukkig heb ik wat actiefoto's van Niels Jansen aan het werk met een model van mijn vriendin Ema (eigenaresse van beautysalon Facevision en ook voetreflex therapeute) doorgestuurd gekregen. Dankjewel, Ema!

De lente- en zomer make-uptrend

Mineralogie Blush TourmalineDeze lente en zomer mogen we weer wat meer kleur gaan gebruiken van top make-up artist Niels Jansen.

Frisse, poppy kleuren, en ook de wat krachtiger aangezette jukbenen komen terug. Maar dan wel met roze tinten en glitters, oranje- en natuurtinten zijn nu echt helemaal passé. Denk aan de jaren 80 en je zit al snel goed. En ben je bang dat dat niets voor jou is? Welnéé, je wordt gewoon helemaal vrolijk als je in de spiegel kijkt en je outfit staat je véél frisser!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden