Hoe doe je zelf een allergietest?

Ben je allergisch voor veel cosmetica? Test vooraf of je wel tegen een product kan, ook bij hypoallergene cosmetica!

Hoop je met het nieuwe product een huidaandoening te genezen?

Bedenk dat onze producten geen geneesmiddelen zijn, daarvoor moet je naar de dermatoloog!

De dermatoloog verwijst je weer naar MILD cosmetics als het gaat om parfumvrije en hypoallergene make-up en huidverzorging (zie ook 'Betrouwbare informatie van de Huidarts').

Deze verzorgingsproducten geven je huid de ondersteuning zoals beschreven bij de productinformatie op onze website en bevorderen zo de conditie van de huid.


 

Houd je aan deze tips voor het beste resultaat:

 

 • Test een nieuw product nooit vlak voor een belangrijke gebeurtenis.
 • Probeer altijd maar 1 nieuw product tegelijk uit, zodat je bij een eventuele allergische reactie precies weet door welk product het werd veroorzaakt.
 • Gebruik het testproduct op de plek waar het hoort (b.v. oogcreme op je ooglid).
 • Breng het testproduct gedurende 2 achtereenvolgende dagen aan en wacht dan nog een nacht.
 • Bij een allergische reactie het product direct met veel lauw water verwijderen.
 • Geen allergische reactie gekregen? Dat is geweldig, gefeliciteerd! Nu je eventueel ook een volgend product uitproberen.
 • Toch een allergische reactie gekregen? Laat de moed niet zakken, misschien dat een volgende proef meer succes oplevert! Laat de reactie gewoon enkele dagen zakken en probeer pas op een rustige huid weer een ander product.

 

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan vooral contact met ons op.

Reacties

 1. Anoushka Anoushka

  Beste Kim,

  Om begrijpelijke redenen kunnen wij geen gebruikte producten terugnemen. Wij proberen je zoveel mogelijk productinformatie geven, maar wij geven geen garanties aangezien ieder persoon weer voor andere stoffen allergisch kan zijn.

 2. Kim Kim

  Heb veel last van allergieën en nu ook mascara en oogpotlood. Al verschillende getest nu met helaas steeds weer allergie al gevolg. Ik wil best jullie mascara gaan proberen, maar wat als ik daar ook een allergie voor heb? Kan ik deze dan kosteloos retourneren en krijg ik dan mijn geld terug?

 3. Anoushka Anoushka

  Beste Florine,
  Ik begrijp je probleem en iedereen die last van (oog-)allergieën heeft herkent dit wel.
  Maar helaas kunnen wij je hier niet bij helpen, want er bestaan geen kleine mini mascaraatjes om een paar dagen uit te proberen.
  Een los borsteltje opsturen is ook niet de oplossing, deze is al erg opgedroogd wanneer die bezorgd wordt en is zeker niet een paar keer te gebruiken.
  Wegens de vele klachten hierover zijn wij in het verleden gestopt met deze (kostbare) extra service:
  wij wilden onze klanten graag deze extra service bieden, maar het leverde voornamelijk ontevreden reacties op.
  Daarom zijn wij hier definitief mee gestopt.

  Wij willen met ons assortiment aan iedereen met een allergie een verantwoorde keuze aan mogelijk geschikte producten bieden, maar omdat iedereen voor andere stoffen allergisch is blijft het helaas toch altijd een kwestie van uitproberen welke producten voor jou geschikt zijn.
  Gelukkig vinden heel veel mensen, soms na enkele tegenvallers, uiteindelijk toch de producten die perfect bij hun passen. Het mogen delen in de blijdschap van deze klanten is dan ook een van de allerleukste aspecten van ons werk!

 4. florine florine

  ik kan op dit moment geen enkele oog make up meer verdragen. Ogen zwellen dan namelijk op. Ik heb bij jullie de PHB Ethical Beauty Hypoallergene Mascara besteld, maar helaas zonder succes. Nu zou ik heel graag alle andere mascara's als testertje willen bestellen, omdat het een dure grap is om steeds een hele mascara te kopen, die je 1 keer op doet en vervolgens niet meer omdat je er allergisch op reageert. Is het mogelijk om alleen testertjes te bestellen? En hoeveel kost dit dan? Groetjes

 5. Anoushka Anoushka

  Beste Anita,

  Als je bestelt dan kun je bij Opmerkingen aangeven van welk product je een tester zou willen ontvangen. We sturen die dan gratis met je bestelling mee, mits voorradig natuurlijk.
  De inhoud van een tester is voldoende om op een klein plekje gedurende 2 dagen een gevoeligheidstest te doen.
  Mini producten zijn overigens geen testers en die worden niet gratis meeverzonden.

 6. Anita Feiken Anita Feiken

  Ik ga een bestelling doen van meer dan 40 euro, maar als ik een tester toevoeg in de winkelwagen wordt er 2 euro voor gerekend. Dacht dat 1 tester gratis was! Nu durf ik geen bestelling te doen, want dan wordt de tester natuurlijk meegerekend.......

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden