Dagcreme kiezen die past bij je huid

De beste dagcreme uitkiezen - Welke goede creme past bij jouw huidtype - Waarom is parfum in gezichtscreme slecht voor je huid - Feiten & Tips

Het uitkiezen van een goede dagcreme die het beste past bij jouw huidtype kan soms best moeilijk zijn. Er is erg veel keuze en voor sommige creme's wordt zo overtuigend reclame gemaakt, dat je je afvraagt wat nog waar is en wat niet.
Daarom kun je in dit artikel een aantal feiten over gezichtscreme lezen en enkele tips waarop je echt moet letten wanneer je een dagcreme gaat aanschaffen.

Verschil dagcreme en nachtcreme

Een dagcreme heeft als belangrijkste eigenschap dat de formule niet te vet is en daardoor voor de meeste huidtypen geschikt is om overdag te dragen. Bij inspanning kan de huid bijvoorbeeld vrij transpireren.
Een nachtcreme is in de regel veel rijker van samenstelling en geeft de huid extra voeding om het regeneratieproces van de huid tijdens de slaap te stimuleren.

Eigenlijk zijn de begrippen 'dagcreme' en 'nachtcreme' een beetje achterhaald. Tegenwoordig bieden de meest vernieuwende huidverzorgingsmerken twee of soms meerdere gezichtscreme's aan met elk een bijzonder specifieke werking en textuur. Bijvoorbeeld: een zeer lichte voedende creme, een rijke voedende creme, en een hydraterende creme. Deze creme's zijn met elkaar helemaal naar jouw wensen en eisen te combineren tot de ideale samengestelde gezichtscreme.
En dat is ideaal omdat je huid niet alleen overdags en 's nachts behoefte heeft aan een aangepaste samenstelling, maar ook zomers en 's winters, bij hormoonschommelingen of bij een wisselende conditie.

De beste dagcreme bevat géén parfum!


Parfum (fragrance) beschadigt onherroepelijk je huid en deze schade is niet meer te herstellen. Het droogt de huid structureel uit en tast de barriërefunctie van de huid aan, het veroorzaakt overgevoeligheid en allergie voor cosmetica en het werkt het ontstaan en verergeren van huidaandoeningen zoals rosacea in de hand. De combinatie van zonlicht met geparfumeerde creme op de huid zijn ook berucht, wat leidt tot hyperpigmentatie zoals ontsierende pigmentvlekken op het gezicht (denk ook eens aan al die geparfumeerde zonnebrandcreme's die er te koop zijn!).
Verder zijn er nog een aantal bekende irriterende synthetische stoffen die je beter in je dagcreme kunt vermijden zoals sommige conserverings- en kleurstoffen.

Zelfs als je nog steeds een probleemloze huid hebt en - nog? - niet overgevoelig of allergisch bent, is het dus veel beter om te kiezen voor een hypoallergene dagcreme. Hierin zit geen parfum of andere huidirriterende stoffen, zodat je zeker weet dat je je huid verzorgt met een verantwoorde milde creme.

Ingrediënten van een goede dagcreme

Wat moet er wél in een goede dagcreme zitten?
In de eerste plaats moet je erop letten dat het product zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bevat, omdat die de huid de beste verzorging geven.
Biologische ingrediënten bevatten namelijk de krachtigste bioactieve bestanddelen die op de wereld te vinden zijn, omdat alleen de allersterktste planten succesvol kunnen overleven in de vaak harde en zelfs extreme omstandigheden binnen een ecosysteem.

Lees tenslotte zorgvuldig de productomschrijving van een dagcreme door, zodat je goed geïnformeerd bent over de werking van een dagcreme en weet of het ook voor jouw huidtype geschikt is.
Neem gerust contact met ons op voor advies!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden